MEDLEM

Denna sida är för dig som tecknat avtal för en bostad i Brf Notuddsparken. Här planerar vi att samla information rörande projektet som kan vara av mer eller mindre stort intresse för dig. Ritningar, energiberäkningar, beskrivningar m m. Tanken är att sidan ska leva kvar och vara användbar även efter inflyttning. Allt som publiceras här sker med reservation för ändringar. Håll till godo!

Tillval

Ritningar

Miljö

Bilder

Medlemmar – Vi som flyttar in

A11
Hej alla nya grannar!
Jag heter Johanna Gillow, är 56 år och bor permanent i Lomma i Skåne. Jag är uppväxt norr om Stockholm och nu ser jag fram mot att bli deltidsbo i Västerås.

Mina föräldrar bor sedan 18 år tillbaka i stan och det känns tryggt att kunna finnas på plats för dem emellanåt.

Till vardags driver jag två bolag inom HR-området, ett konsultbolag och ett HR-techbolag, WORQNET som vi nu lanserar nationellt.

Jag har tre vuxna barn, Clara 25 år, Nils 21 år och Anna 18 år (hemmaboende) som ser fram mot familjehäng i Notudden.

Vår hund Kajsa, som är en cockerpoo kommer också att följa med oss. Vi gillar matlagning, design, arkitektur, skidåkning och långa promenader.

Vi ser fram mot att träffa er alla!

A24
Hej grannar!
Vi heter Amanda Larsson och Christian Simonsson och flyttar in i lägenhet A24.

Vi är båda 32 år och födda och uppvuxna Västerås. Amanda arbetar som landskapsarkitekt, gillar att renovera gamla möbler, se horisonten och att bada.

Christian är affärssystemskonsult (jobbar med data 🙂), tycker om Barcelona, stad & fotbollslag och att fika.

Vi båda trivs bäst utomhus i naturen och drar gärna iväg på äventyr med tältet. Ser mycket fram emot att flytta närmare vattnet och att lära känna er andra! Även vi har varit optimistiska och bjudit in familjen till jul 🙂

A31
Sara Trogen, 22 år, läser statsvetarprogrammet vid MDH samtidigt som jag jobbar som simlärare.  Jag bor tillsammans med min sambo, Oskar Lundgren, som är 26 år. Vi har köpt lägenhet A31 och ser så fram emot att flytta in. Oskar läser Innovationsprogrammet vid MDH och jobbar med inköp på ICA kontoret. Vi har nyligen köpt en liten yorkshire terrier valp som håller oss både trötta och upptagna. Jag, Sara, brinner för miljöfrågor, gillar att läsa och debattera och älskar verkligen att bada. Oskar älskar padel 😉 och styrketräning.

A34
Axel Larshans, 29 år, finansekonom. Född och uppvuxen i Västerås men har tillbringat senaste fem åren i Göteborg. Innan dess studerades det på Ekonomprogrammet på MDH. Lyckades 2019 äntligen övertala Anna om att flytta “hem” igen, att våra båda familjer kommer att bo inom 1km kan ha påverkat beslutet en del också. 2019 utmärkte sig även med ett frieri efter 9 år tillsammans och nu i somras blev vi man och fru!

Anna Larshans, 29 år, bostadsutvecklare. Ursprungligen från Säter i Dalarna men flyttade söderut med familjen och genomförde gymnasiestudierna på Rudbeckianska gymnasiet här i Västerås. Högskolestudierna gjordes på Arkitektur- och teknikprogrammet på Chalmers i Göteborg och efter det blev det jobb, har spenderat drygt 9 år på västkusten.

Vilda, 10 månader, Irländsk setter. Gillar pinnar, mattor, mat, godis, gosa i soffan samt att hoppa upp i sängen fast jag inte får. Utöver det försöker jag driva matte och husse till vansinne.

På vår fritid gillar vi att springa, åka skidor, cykla (i skog eller på landsväg), spela golf (Axel) samt att umgås med familj och vänner. Trots intresse för träning och friluftsliv är vi inte direkt några hurtbullar utan intresset för mat, vin och andra godsaker är precis lika stort.

Det känns som en evighet sedan vi skrev på förhandsavtalet men tiden har gått alldeles för fort nu på slutet. Naiva som vi är har vi bjudit in våra respektive familjer att fira jul i lägenheten så vi håller tummarna för att tidsplanen håller!! 

B13
Lova och Daniel 24 o 25 (vid inflytt). Två Västeråsare från grunden. Lova jobbar inom socialtjänsten och Daniel med neon och led. Vi gillar att träna på gym, äta pasta och vara ute i naturen. Utöver det umgås med familj och vänner.

B21
Mitt namn är Eugenia Mowafy och jag ser verkligen fram emot att flytta in till B 21 tillsammans med mina två barn, Amalia och Martin. Jag är 47 år gammal och arbetar som en familjeläkare. På fritiden älskar jag träning, fotografi, att resa och att skriva dikter. Utöver det är yoga och meditation mina hörnstenar. Jag är född och uppvuxen i Ryssland och har studerat medicin i Sankt Petersburg. Jag har bott i Sverige i snart 22 år.

Amalia är 16 år gammal och har precis börjat gymnasiet på Rudbeck där hon går Sam-Internationell. Hon är engagerad i politik, passionerad i litteratur och skrivande, älskar att träna och träffa vänner.

Martin är 12 år och går på Fryx. Han är en snäll kille som spelar gitarr, tränar badminton och boxning. Han älskar dataspel och är grym på att baka kladdkaka och koka pasta.

Vi har även en nakenkatt som, tyvärr, inte kommer att flytta in med oss till lägenheten. Hon får bo hos barnens halvsyster i Skottland och bli en brittisk medborgare. Det tycker vi är superspännande.😊

Det kommer att bli trevligt att äntligen börja landa in i det nya huset  och börja inreda lägenheten på riktigt. Vi har redan delat på hyllorna i garderoben.🙃

B22 & B32 – Västerås stadsmission
Vi är en 13 år gammal ideell förening, verksam i Västerås. Till vardags bryter vi utanförskap i Västerås vilket sker genom att vi jobbar för att uppnå fem mål som anges nedan. Vi ser fram emot att få flytta in i Brf Notuddsparken där vi kommer att erbjuda ett hem till människor som idag lever i hemlöshet. Vi har tillgång till två lägenheter och här kan två individer inte bara få chansen att krypa ner under en filt med en kopp té en ruggig höstkväll. Här kommer den boende få de förutsättningar som krävs för att på sikt kunna få och hantera en egen bostad, samt att individen lär sig att ta ansvar för allt vad det innebär att sköta ett hushåll – självklart med regelbundet stöd från någon av våra medarbetare. Hör gärna av er om ni har några funderingar. Magnus Uhlin, direktor, 021-40 44 41.

Västerås stadsmissions fem lokala mål är:

  1. Ingen hemlöshet
  2. Alla är trygga
  3. Ingen ensamhet
  4. Ingen psykisk ohälsa
  5. Alla kan arbeta

Vi hoppas få stifta bekantskap med övriga i bostadsrättsföreningen.

B24
Vi är två pensionärer, Ann-Christin och Ingemar Grunditz som bor i en villa på Önsta. Det har passerat 33 år sen vi flyttade in och nu känner vi att det får räcka med hus och tomt. Vi ser fram emot att flytta ner till Mälaren och in i ett så intressant och spännande hus-projekt! Dessutom har vi haft segelbåt i många år och gillar närheten till vattnet.

Vi är båda ”Västeråsare” sen många år tillbaka, Ann-Christin har bott här sen början på 1960-talet och Ingemar sen 1971. Vi har två vuxna pojkar, Henrik och Robert. Två barnbarn, Ludvig och Elvin. Vi tycker om hundar och är farmor och farfar åt Anton och Kalle som är två, snart 6-åriga mopsar. Den ena, Kalle håller på att utbilda sig till terapihund tillsammans med sin matte!

B31
Hej grannar!
Jag heter Emma Kednert och flyttar in i B31 tillsammans med mina två barn Jakob och Sofia. Jag är 46år och jobbar som miljösamordnare på Peab. Jag är född och uppvuxen i Västerås, mina barn likaså. Vi bor nu i radhus på Talltorp så flytten blir inte så lång 😊 men ser fram emot att komma närmre vattnet, slippa lite ”husfix”, sitta på vår balkong på Östermälarstrand eller bara ta med fikat ner i Notuddsparken.

Min son Jakob är 15år, går i nian på Viksängskolan. Han gillar att sporta, spela dataspel och laga mat med sina kompisar.

Min dotter Sofia är 13år och går i sjuan på Fryxellska. Hon älskar att läsa böcker, koll på film och hänga med kompisar.

Vi har tyvärr inga husdjur men älskar djur! Tillsammans gillar vi att äta god mat, träna, bada, resa m.m.

Ses snart!

B34
Alva Schiöler, 26 år, jobbar som lärare för vuxna i svenska som andraspråk, och blir färdig gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk i januari. Johan Wadsö, 31 år vid inflytt, jobbar som läkare på sjukhuset i Västerås, där han gör sin specialisttjänstgöring inom internmedicin. Vi bor i Uppsala nu, men ser fram emot att flytta. Johan längtar verkligen efter kortare pendlingstid till jobbet i och med flytten.

Vi har två katter: Mårran och Mymlan (Alva är ett stort Tove Jansson-fan). Mårran tror att han är en hund och tycker mest om när man bär runt på honom, Mymlan lever i sin egen värld.

Alva älskar grammatik och ord i allmänhet (otroligt konversationsdödande jämfört med någon som jobbar inom medicin), så om någon har en språkfråga är det bara att komma förbi. Johan tycker om att laga mat, odla och är bra på quiz.

Vi gillar båda att vara ute i naturen; vandra, tälta, klättra, plocka svamp (vi hoppas hitta ett bra svampställe i Västerås nu när vi måste överge det vi har i Uppsala).

B43 
Karin Engström. Jag kommer ursprungligen från norra Värmland men är sedan många år rotad i Västerås och Västmanland; älskar närheten till Mälarens vatten men också alla grönområden, även om jag fortfarande kan tycka att landskapet är lite väl platt :D. Jag har två vuxna barn, en son som precis flyttat tillbaka till Västerås och en dotter som bor i Lund. Får ibland besök av en hund, en terrier brasileiro, men har själv bara ett akvarium med dess invånare som husdjur (fiskar, snäckor och just nu en räka)

Mitt arbete finns inom Region Västmanland och område kulturutveckling. Det mesta rör kommunbiblioteken där jag ger stöd i verksamhetsutveckling, upphandling, avtal mm, men jag projektleder just nu också ett spännande arbete med att bygga en AR-app för kulturhistoriska miljöer. Kanske efterlyser en testgrupp för det senare 😉

Ser supermycket fram emot att laga mat i en köksdel med öppen planlösning; jag ser det som en återgång till forna tiders storkök där man gjorde allt: åt, umgicks och roade sig. Kommer garanterat att odla, både inne, på balkongen och ute. Behöver jag sitta still så blir det med stickning och teveserier.

STYRELSE

Kontakta oss gärna om du har några frågor!

Peter Dahlkvist, Bright Living AB
peter@brightliving.se
Telefon: 0706-21 50 71

Lina Dahlkvist, Bright Living AB
lina@brightliving.se
Telefon: 0709-71 06 26

brighliving-logo_ny